...alebo ako si poradiť so Samsungom F-480

Aké video formáty podporuje Samsung F-480?

14.04.2009 18:12

Keďže bolo aj dost takýchto otázok, po dlhom "googlovaní" a skúšaní som prišiel na niekoľko vecí. :

 

Telefón dokáže prehrať formáty .3gp a .mp4 a video s maximálne 30 fps. Pri dlhších videách konvertujte maximálne na 15 fps ináč je veľká pravdepodobnosť, že bude video sekať.

Osobne sa viac teším tomu .mp4, lebo .3gp je strašný formát, pokiaľ chcete mať nejaké väčšie video. Len treba dávať pozor na maximálnu možnú veľkosť videií !!! Telefón totižto neprehrá nič väčšie ako 320x240. Neveril som tomu, ale je to tak! Čiže ak už aj máte nejaké .mp4 video a jeden rozmej je väčsí ako 320 alebo 240, je potrebné ho prekonvertovať na menšie rozmery.

Codec, ktorým je to konvertované by nemal vadiť. Ja som skúšal kodeky DivX, MPEG-4, H.264 a XviD a všetky videá telefón v pohode prehral. V prípade, že by Vám nejaký kodek nefungoval, dajte vedieť. Treba ale dávať pozor na audio. Jediné videá, ktoré mi chcelo prehrať museli mať rozhranie AAC LC. Ostatné napísalo, že majú neplatný formát.

 

Ako konvertovať videá?

Tak tých spôsobov je naozaj mnoho. Ja osobne napríklad preferujem aplikáciu Super ©, pretože je zdarma šíriteľná a je ako "šperhák" (otvorí všetko). Takisto obrovskou výhodou tohto konvertora je, že nepotrebuje mať nainštalované žiadne kodeky. Všetky potrebné sú totižto "v balení". Myslím, že jedným zo základných jazykov tejto aplikácie je čeština, takže ani v prípadnej neznalosti angličtiny by nemal byť problém.

Aplikáciu si môžete stiahnuť TU. (30 MB)

A ešťe pár slov k tomu, ako vôbec pracovať v tejto aplikácii. Ja mám túto aplikáciu v angličtine, takže pre tých čo si ju nainštalovali v češtine, budú názvy trochu iné.

Ak Vám hneď pri štarte vyhodí chybové okno, nezlaknite sa, to preto, že Váš počítač pravdepodobne nespĺňa minimálne systémové požiadavky. Odkliknite to, ono to bude fungovať aj tak.

TU je screen optímálnych nastavení, aby to telefón prehral. Ale tak pre istotu:

[1.]     Select the output container
Tu si nastavujete výsledný formát videa (u nás to samozrejme vždy musí byť .mp4)

[2.]     Select the output video codec
Tu sa vyberá spomínaný codec. Ja osobne preferujem DivX aj keď je to pri malých súboroch jedno. Jediný problém s ktorým som sa stretol bol pri kodeku H.264/AVC, kde boli občas cez obrazovku biele štvorce. Preto naozaj odporúčam DivX alebo MPEG-4.

[3.]     Select the output Audio Codec
Takisto tu si vyberáte zas kodek pre zvuk videa. Z tých AAC mi fungoval iba AAC LC. Pri AAC main telefón vypisoval chybu. AMR kodeky som neskúšal. Ak ich vyskúšajte a pôjdu Vám, napíšte mail.

[--]     VIDEO
V žiadnom prípade nezaškrtávajte Disable Video alebo Stream copy, lebo by Vám bol celý proces dekódovania zbytočný. V ďalšom okne si vyberáte rozmer výsledného videa. (opakujem, maximálne to môže byť 320x240 ináč Vám to neprehrá). Po výbere rozmeru sa automaticky zmení aj Aspect, čiže s tým netreba nič robiť. Bitrate takisto nemeňte a v položke Options ak neviete čo zaklikávate, tak nerobte nič. Ďalšia vec na ktorú si treba dávať pozor je pomer strán originálneho videa. Ak je to 4:3 aj rozmer výsledného videa musí byť v pomere 4:3 ináč bude Váš obraz natiahnutý. Čiže nie vždy môže byť rozmer výsledného videa 320x240. V prípade, že je originálne video v pomere 16:9, výsledné video musí mať rozmer 320x176 !!! Takisto stĺpec Frame/sec nastavujte maximálne na 30, lebo viac telefón nebude zvládať. Opakujem, pri dlhších videách dávajte na maximálne 15 fps ináč bude video sekať!!!

[--]     AUDIO
V položke Audio takisto nemente nič, jedine ak chcete zmeňte si Bitrate na nejakých 96 - 128 ak chcete mať lepší zvuk. (ak je v originálnom videu zlý zvuk, tu to už nebude lepšie akokoľvek). Ostatné radšej nemente.

Aby som nezabudol pravým tlačítkom myši sa ide do Options. Tam si treba nastaviť Output File Save Management na zložku, do ktorej chcete aby sa Vám videá konvertovali. Nič iné tam netreba zakliknúť, iba jednoducho Save changes.

Teraz už len jednoducho originálne video sýstémom chytíte a persuniete (drag-and-drop) do exekučného okna aplikácie. Keď sa vám tam zobrazí, zakliknete ho aby malo vedľa seba zelenú šípku a kliknete Encode (Active Files).

Chviľu Vám takéto dekódovanie potrvá, ale výsledok by mal byť zaručený. Samozrejme stáva sa, že občas to skončí nejakým tým "Error-om", ale treba skúšať. ;)

Kontakt

Máte záujem o podobnú www stránku a nechcete veľa zaplatiť?

samsf480@gmail.com

Napíšte mi mail a
dozviete sa viac

!!! podobné weby už od 150 € !!!

Vyhľadávanie

Aukro.sk


on-line používateľov:

www.enduroshop.wz.sk/f480 (c) 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode